Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Met verschillende activiteiten en regelingen neemt internetbureau alterNET de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en bedrijfsvoering. 

Zo voeren wij een actief personeelsbeleid dat gericht is op het ontplooien van competenties. Door medewerkers actief te betrekken bij taken die buiten het reguliere takenpakket vallen, stimuleren wij een actieve betrokkenheid en een gevoel van belang voor het bedrijf. Hierdoor merken wij een terugloop in kortdurend ziekteverzuim en een gemiddeld langer dienstverband.

Ook vinden wij het belangrijk om kleine goede doelen te sponsoren. Vaak gebeurt dit in de vorm van dienstverlening als hosting, websitebouw of advies. Concrete zaken waaraan bij deze organisaties wel behoefte is maar waarvoor vaak de financiĆ«le middelen ontbreken.

Een belangrijk ander aspect is het milieu. Daarom heeft alterNET begin 2010 een volledig elektronisch facturatiesysteem ingevoerd. Alleen op verzoek van de opdrachtgever verzenden wij nog een papieren factuur. Dit levert een grote besparing van papier en elektriciteit.

De werkplekken bij alterNET zijn ingericht als flexplekken en de medewerkers kunnen ook vanuit huis bij hun werkomgeving. In combinatie daarmee bieden wij volwaardige thuiswerkoplossingen aan.