Website analyse en testen

U heeft een website. Wellicht zelfs een mobiele website, Facebookpagina en een Twitteraccount. Het actueel houden kost relatief veel tijd, dat is logisch. Maar nu, wat doet u om het resultaat te meten? Maken uw statistieken uw KPI's inzichtelijk? Analyseert u uw landingpagina's, het gedrag, of misschien zelfs de reden waarom bezoekers uitstappen? alterNET biedt via verschillende instrumenten inzicht in het gedrag van uw bezoeker, en kan vervolgens met dit inzicht aanpassingen voorstellen waardoor de conversie zal stijgen.

Statistieken

Het 'technisch' activeren van de meeste statistiekpakketten is eenvoudig, het meten van uw KPI's is een ander verhaal. Met het goed inregelen van Google Analytics door gebruik te maken van conversiedoelen, en custom reports, geven wij u de tools in handen om effectief het gedrag te meten.

Gedragsevaluatie

Statistieken blijven beperkt aangezien het niets zegt over 'engagement' en ervaringen van bezoekers met de website. alterNET maakt gebruik van tools waarmee via heatmaps de ervaring van bezoekers wordt vastgelegd. Hiermee ziet u exact waar bezoekers met de muis heen gaan, waar ze op klikken (ook als het geen link is), en welke delen van de webpagina de meeste aandacht krijgen. Conversie funnels en analyse van formulieren completeren het plaatje.

A/B testing

Niks is zeker en soms is de theorie niet gelijk aan de praktijk. Dat is waarom wij A/B testing inzetten. Dit kan zowel voor e-mailmarketing campagnes als voor landingpagina's waarmee u specifieke campagnes uitvoert. Met een koppeling aan Google Analytics en custom reports bieden wij u inzicht in welke pagina of nieuwsbrief het meest effect heeft op uw bezoeker.

Meer weten over de mogelijkheden?