Piwik open source Web Analytics

Piwik is het veelgebruikte open source statistieken pakket, waarmee organisaties zelf geavanceerde data analyses kunnen maken. Omdat de data in eigen beheer blijft, kiezen steeds meer bedrijven en overheidsorganisaties voor Piwik.

 

 

Piwik: analytics in real time
Security: zelf 100% controle op inzage van de verkregen data

Waarom Piwik?

1. Privacy en databeveiliging


Er is een steeds grotere druk vanuit de landelijke overheid richting lokale en regionale overheden om de beveiliging van persoonsgegevens en andere data op te schroeven. Web analytics data horen daar ook bij. Piwik kan lokaal of extern bij een Nederlandse/EU server-aanbieder worden geïnstalleerd. De verzamelde data wordt niet vrijgegeven aan derden; u heeft dus 100% controle over wie uw analytics data inziet. Google kan dit niet garanderen, aangezien zij alle gelogde analytics data kunnen uitwisselen met derde partijen. Tevens staan de Google servers grotendeels in de Verenigde Staten, waar de NSA vanwege de Anti-terrorist Act vrij eenvoudig toegang heeft tot deze gegevens. 


2. Open source verplichtingOverheden zijn verplicht om, indien mogelijk, met open source software te werken om afhankelijkheid van een specifieke leverancier te voorkomen. Piwik is een open source programma. Google Analytics is dit niet. Voor Piwik kunnen eigen custom modules geschreven worden, Google Analytics laat alleen toe dat gegevens kunnen worden geëxporteerd of uitgelezen.

 

3. Eindelijk een volwaardig alternatief voor Google AnalyticsPiwik is het eerste pakket dat echt kan concurreren met de features in Google Analytics. Soms is Piwik zelfs gebruiksvriendelijker, eerlijker en krachtiger dan Google Analytics. Met name segmenteren van data en het creëren van rapportages zijn sterke features in Piwik.

 

 

Piwik: creëer uw eigen view op de verkregen data
TYPO3 logo

Voordelen van Piwik


In het kort zijn de belangrijkste voordelen van Piwik:

  • Alle data die verzameld wordt is van u, en van u alleen
  • U bepaalt waar de data verzameld wordt en wie er toegang toe heeft
  • U voldoet aan de meest recente privacy richtlijnen

  • Geautomatiseerde rapportages die per persoon of groep collega’s aangepast kunnen worden

  • Al uw websites in één omgeving zichtbaar en ook cumulatief inzichtelijk

  • Werkt samen met TYPO3, Google Adwords, Mailchimp Nieuwsbrieven, Facebook en andere populaire social media

 

 

Piwik server van alterNET


AlterNET biedt de mogelijkheid om snel en voordelig aan de slag te gaan met Piwik. Wij kunnen zorgen voor de juiste installatie, configuratie en implementatie van het pakket. AlterNET verzorgt hoogwaardige Piwik-hosting en integratie van Piwik binnen uw TYPO3-omgeving. Daarbij komt de basis-inrichting van het pakket en een training voor uw medewerkers of collega’s. Optioneel kunt u een strippenkaart afnemen voor vragen over Piwik in de breedste zin.

 

Hoe gaat het in zijn werk?


Een standaard implementatie van Piwik verloopt als volgt:

  • alterNET richt een server in met de benodigde specificaties voor uw website(s) en installeert Piwik
  • alterNET integreert de Piwik tracking code in uw TYPO3-website

  • de medewerkers van uw organisatie krijgen een Piwik-training van 1 dagdeel aan maximaal 10 personen, naar keuze bij u of bij ons op locatie
Piwik server van alterNET

Uitbreidingsmogelijkheden

Voor de meeste organisaties is bovenstaand basispakket voldoende om mee te starten. Wilt u ook direct aan de slag met het formuleren van online doelstellingen of het inzichtelijk maken van uw reeds bestaande doelstellingen? Dan kan alterNET u hierover adviseren en/of samen een traject met u aangaan.