Webrichtlijnen analyse en advies

Er zijn drie uitstekende redenen om websites toegankelijk te maken. De Webrichtlijnen helpen daarbij. De belangrijkste reden is uiteraard dat uw informatie door iedereen te raadplegen is. Het zorgt er daarnaast voor dat de vindbaarheid in zoekmachines stukken verbetert. Bovendien maakt het niet uit met welk apparaat bezoekers uw website bezoeken. Drie uitstekende redenen om de Webrichtlijnen toe te passen.

Eind 2012 moeten alle gemeentelijke websites voldoen aan de minimale toegankelijkheidseisen (niveau 1) van de Webrichtlijnen. Andere overheidsorganisaties waaronder Rijksoverheid en ZBO's (zelfstandig bestuursorganen) moeten voldoen aan de Webrichtlijnen.

alterNET is gecertificeerd voor Webrichtlijnen versie 1 en 2. Een onafhankelijk instituut leidde onze adviseurs op. Met hun kennis en ervaring vertellen wij u hoe uw website valt te verbeteren. Praktische workshops voor webredacteuren helpen u daarnaast om te gaan met de eisen uit de Webrichtlijnen. Met deze handvatten helpen wij zo uw organisatie op de juiste weg.

Display

Interesse in onze aanpak?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan.