Toegankelijke videospeler

De toegankelijke videospeler is een online videospeler, die overweg kan met enkele toevoegingen aan videobestanden, volgens de normen van de Webrichtlijnen 2.

Daardoor wordt het mogelijk voor mensen met een beperking, zoals blinden, slechtzienden en dove mensen, videobestanden af te spelen. Dit vraagt uiteraard om audio- en visuele toevoegingen aan de videobestanden, zoals:

  • een audiospoor, dat aan blinden en slechtzienden uitlegt wat er op de video te zien is
  • een tekstuele beschrijving in de video, die aan dove en slechthorende mensen visueel laat zien welke geluiden er in de video te horen zijn.

Ook voor zoekmachines helpt de transcriptie, omdat het indexeren en zoeken op de inhoud van de videobestanden er door vergemakkelijkt worden.

De drempelvrije videospeler is ontwikkeld door alterNET. Wij zijn daarbij zeer goed geadviseerd door de Stichting Accessibility om te kunnen voldoen aan de normen van de Webrichtlijnen 2 en de achterliggende internationale standaard WCAG 2.0. Wij voldoen aan drempelvrij niveau 3, te herkennen aan het groene mannetje met drie sterren, wat overeenkomt met Webrichtlijnen 2 Niveau AA plus enkele extra vereisten.

De videospeler bestaat in een HTML versie, die op elke website ge├»mplementeerd kan worden. Daarnaast is er een TYPO3 plugin ontwikkeld, zodat de vele gemeenten die met TYPO3 als content management systeem werken, de toegankelijke videospeler als module op hun website kunnen plaatsen en vanuit de back end van TYPO3 kunnen beheren. 

Aanmeldformulier videospeler

Om de toegankelijke videospeler gratis te downloaden maken wij gebruik van een aanmeldformulier. Dit doen wij, omdat de toegankelijke videospeler een open source project is, gebaseerd op bestaande open standaarden. Daarom zullen er in de toekomst updates nodig zijn. Om u van updates en nieuwe ontwikkelingen op de hoogte te houden, zodat de videospeler ook in de toekomst blijft werken, vragen wij om uw gegevens in te vullen.

Download gratis de toegankelijke videospeler

Voorbeeld toegankelijke videospeler

Hieronder ziet u een voorbeeld van de toegankelijke videospeler. U kunt deze videospeler downloaden door het formulier op deze pagina in te vullen.

Meer weten over onze producten of diensten?