TYPO3 Maatwerk

Maatwerk in TYPO3 vraagt kennis van open standaarden als PHP en mySQL, naast een uitgebreide technische kennis van Typoscript (de taal van TYPO3).

alterNET ontwikkelt al sinds 1999 in de open standaarden PHP en mySQL. Maar ook andere standaarden als XML, SOAP en REST kennen geen geheimen voor onze programmeurs.

TYPO3 leent zich voor maatwerk

TYPO3 is uitermate geschikt voor maatwerkoplossingen. Dankzij de modulaire opbouw kunnen op eenvoudige wijze uitbreidingen worden geschreven in PHP. Deze aanpak heeft als voordeel dat updates aan de TYPO3 core zonder probleem kunnen worden doorgevoerd zonder dat de extra functionaliteit verloren gaat. 

Het ontwikkelen van TYPO3-extensies gaat met PHP-kennis redelijk snel. Na de installatie van de extensie test TYPO3 automatisch of deze voldoet aan de TYPO3-standaarden. Daarmee is de kwaliteit automatisch gegarandeerd.

De PHP-broncode, die vanaf versie 4.2 alleen door PHP-versie 5 wordt ondersteund, bestaat gewoonlijk uit bestanden die altijd een class bevatten. De programmering is niet objectgeoriënteerd maar gebruikt classes eerder in de betekenis van modules. Elke class bevat aan het eind een zogenaamde XCLASS. Deze kan door de extensie-ontwikkelaar zelf worden gedefinieerd met een bepaald naampatroon en zou moeten worden afgeleid uit de originele class. Hij wordt dan altijd gebruikt in plaats van de originele class.

Succesvolle TYPO3 Maatwerk-projecten

alterNET realiseerde voor een groot aantal opdrachtgevers maatwerkoplossingen in TYPO3. Koppelingen met backoffice-applicaties of de uitbreiding van functionaliteit binnen TYPO3 zijn maar een aantal voorbeelden van het maatwerk dat wij verrichten.

 

 

Enkele voorbeelden van ons werk:

Western Union

Western Union zocht een affiliate marketingoplossing voor campagnes. Wij ontwikkelden in TYPO3 een meertalige meet- en rapportagetool die zowel de affiliates als Western Union zelf konden raadplegen.

Gemeente Ede

Voor het intranet van gemeente Ede ontwikkelden wij een smoelenboek met een tweewegkoppeling naar een intern HRM-systeem. De webinterface laat medewerkers onder meer de eigen gegevens muteren en inzien.

IHC Metalix

Voor IHC Metalix ontwikkelden wij een koppeling met het ISAH ERP-systeem vanuit het TYPO3 CMS. Hiermee kunnen klanten van IHC via het extranet de logistieke stappen in het IHC-proces volgen.

Meer weten over onze producten of diensten?

Bel gerust naar 010-2681507 of vul het contactformulier in.