TYPO3 Intranet of Extranet

Een intranet als bron van kennis, hoe gaat u dit het beste inzetten? U kunt ervoor kiezen om een intranet puur te gebruiken als middel om informatie te tonen. Maar misschien sluit een intranet op basis van het zogenaamde collaboration-model beter aan bij uw organisatie. Dit is door ons tot uitvoer gebracht in de social intranetkit.

In het collaboration-model is het intranet een platform waar collega's virtueel samenwerken, door informatie te verrijken met commentaar of verbeteringen, waardoor Social Media doorgetrokken wordt naar het intranet. Specifieke voorbeelden zijn de bedrijfswiki of afgesloten projectomgevingen waar kennis van een project gedeeld wordt tussen de projectleden. Het voordeel hiervan is dat de projectleden niet gebonden zijn aan een fysieke locatie. Lees hier verder over deze specifieke oplossing.

TYPO3 enterprise content management

TYPO3 is wereldwijd een van de meest uitgebreide opensource contentmanagementsystemen. Dankzij verschillende modules is TYPO3 bij uitstek geschikt voor intranet of extranet. Bovendien koppelt u TYPO3 met onder meer Microsoft Active Directory of Novell eDirectory. Uw medewerkers hoeven dan niet ook nog eens in te loggen op uw intranet. Gebruikersgegevens worden tussen uw netwerk en TYPO3 uitgewisseld via LDAP, beveiligd via een SSL-koppeling.

Intranet of extranet in TYPO3 door alterNET

alterNET heeft meerdere intranet- en extranetomgevingen ingericht. Van oplossingen waarbij personalisatie een belangrijke rol speelde tot intranetomgevingen van >10.000 medewerkers met functionaliteit als een 'smoelenboek' met aanwezig/afwezig-melding afkomstig uit het registratiesysteem.

Zo ontwikkelde alterNET voor IHC intranet- en extranetoplossingen waarin verschillende koppelingen met interne systemen gemaakt zijn. Voor het UWV WERKbedrijf ontwikkelde alterNET een extranet waarop verschillende organisaties binnen het Algemeen Keten Overleg informatie kunnen delen en samenwerken.

Meer weten over onze producten of diensten?

Bel gerust naar 010-2681507 of vul het contactformulier in.