Een cms voor gemeenten: TYPO3 Gemeentekit

alterNET ontwikkelde in nauwe samenwerking met verschillende gemeenten en partners de TYPO3 Gemeentekit. Dit is een volwaardig contentmanagementsysteem voor gemeenten, gebaseerd op het opensource TYPO3 CMS. De TYPO3 Gemeentekit is een voor 80% turnkey-oplossing die inzetbaar is voor internet-, intranet- en extranetomgevingen. Met deze opensource-oplossing beschikt uw gemeente op korte termijn over een volledige webomgeving.

 

Gemeente-cms TYPO3 voldoet aan webrichtlijnen

De TYPO3 Gemeentekit voldoet aan de Webrichtlijnen. Niet alleen aan de 47 geautomatiseerd meetbare richtlijnen, maar ook voor de andere 78 is de TYPO3 Gemeentekit geschikt. Door specifieke instellingen in de beheeromgeving wordt het TYPO3 gemeente-cms zo ingericht dat het voor de gemeentelijke redacteur gemakkelijker wordt om de content aan de Webrichtlijnen te laten voldoen. Ook de toepassing van modules waarmee de lettergrootte wordt aangepast en de voorleesfunctie helpen bij het meer toegankelijk maken van de gemeentewebsite.

Contentmigratie

Bij de overstap van uw huidige gemeente-cms naar de TYPO3 Gemeentekit is de grootste stap de contentmigratie. alterNET biedt verschillende oplossingen om samen met u deze stap zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.

TYPO3Gem

De gemeentelijke gebruikersvereniging TYPO3Gem ondersteunt gemeenten die kiezen voor TYPO3. Door het organiseren van een congres en meerdere workshops delen zij kennis en ervaring met het TYPO3 CMS.

alterNET is sinds de oprichting van TYPO3Gem sponsor en verzorgt daarnaast de hosting en support van de website van TYPO3Gem.

Referenties

alterNET werkte voor meerdere gemeenten. Op de onderliggende pagina treft u een overzicht aan van de belangrijkste.

» lees verder

Gemeentemodules

De TYPO3 Gemeentekit bevat een groot aantal modules specifiek voor gemeentewebsites. Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste.

» lees verder

Meer weten over onze producten of diensten?

Bel gerust naar 010-2681507 of vul het contactformulier in.